15 mei 2015

Hè hè

Zo hé wat had ik lang niets te vertellen over gezond eten. Dat komt omdat ik de weg wat kwijt was. Even een herinnering aan wat ik aan het doen was: ik startte met een energieherstelplan op ayurvedische grondslag nadat ik door de acupuncturist werd aangemoedigd drie keer per dag warm te eten, waaronder in de ochtend pap, zoals bijvoorbeeld congee. Da's met rijst. Oei.

Maar omdat ik open sta voor alles en graag uitprobeer, pakte ik het boek Het Energieherstelplan op, werkte een eetplan uit en ging aan de slag. Het eetplan bevatte wel granen maar er zijn ook glutenvrije granen natuurlijk (ik verdraag geen gluten) dus at ik rijst en gierst en teff en boekweit...en kreeg last van mijn darmen. En hoe meer granen ik at, hoe moeilijker ik het vond het te minderen. En toen kreeg ik een partij stress te verduren in de vorm van de castratie van een zwerfkat die ik opvang en socialiseer en was ik van het padje af. In de maand die volgde at ik chocola, veel chocola en deed ik maar wat.


Dat zomaar iets doen, is evengoed heel beschaafd. Ik at nog steeds voor het merendeel suikervrij, zuivelvrij en veel groenten maar toen ik na een week Frankrijk voor de zoveelste keer ineens een stuk zachte kaas in mijn mond stopte in combinatie met een glas wijn, was het klaar. Ik wil dit niet. Ik heb het weer geleerd. Granen in mijn mond stoppen is als het nemen van een sneltrein richting voor mij ongezonder voedsel en doet alle zelfbeheersing weg nemen.

Dus stapte ik weer over op paleo. Wat een verademing! Ik zal heus nog wel eens een stuk kaas in mijn mond stoppen of een hap rijst. Maar meer niet dan wel. Daar voel ik me nu eenmaal beter bij. En mijn darmen ook. Die zijn weer stil. Houden zo.

2 opmerkingen:

  1. Ieder mens reageert weer anders,ook op goede voeding. En jij hebt jouw manier gelukkig gevonden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn dat je toch zo dicht bij jezelf blijft dat je weet wat goed voor jouw lichaam is. Je hebt het geprobeerd, het werkte niet.

    BeantwoordenVerwijderen