12 december 2014

Salade met bataat, kerriekipfilet en witlof


tja, het was qua foto kiezen tussen met flits en zonder flits, beiden kwam niet goed uit
maar geloof me nou maar dat het héél lekker was!
Sorry dat ik geen foodblogger met fotografietalent ben....


Deze salade maakte ik in een portiegrootte die niet klopt met de grootte van mijn gezin - wat dacht ik eigenlijk toen ik dit maakte ;-). Helemaal niet erg trouwens want zo hadden we vandaag een overheerlijke lunch!

Ik heb de verhoudingen in het recept hieronder aangepast want ik gebruikte 3 grote zoete aardappelen en dat was te veel in verhouding met de kip. Sterker nog, die verhouding tussen de bataat en de kip was volledig zoek, M. zei aan het eind van de maaltijd, 'oh er zat ook kipfilet in, ja dat maakt het wel echt af!'

Voor de salade:
  • 2 zoete aardappelen, in blokjes gesneden en gaar gekookt (hooguit 5 minuten koken)
  • 300 gram kipfilet in blokjes gesneden en in wat olie en in 1 el kerriepoeder gebakken
  • 4 stronken witlof, gesneden
  • 1 mango, in blokjes gesneden
  • 150 gram doperwten, gekookt
Voor de dressing:

  • 1 teen knoflook
  • wat citroenrasp
  • peper en zout
  • 2 eieren, gekookt
  • 3 el mayonaise
Bereiding:
Nou ja: alles husselen en zo, meer is het niet. Je kunt het eventueel bestrooien met verse koriander (had ik niet in huis) en wat geroosterde amandelen (had wel amandelen maar niet geroosterd dus niet gedaan wegens geen tijd....)



9 opmerkingen:

  1. Ik denk dat ik hier het recept zou maken met krop sla, want ik krijg twee mannen niet niet aan de witlof.
    Ik vind die verhouding van de kipfilet niet aan de krappe kant, maar wij eten verhoudingsgewijs ook weinig vlees. Wel lekker :-) hier eten we ook heel graag zoete aardappelen. Meestal in een frittata.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij eten ook niet veel vlees en 3 ons voor 3 personen vind ik zelfs veel, alleen ik had er drie grote bataten bij en het was nu echt zoeken naar de kip ;-). maar goed we hebben er een keer diner van gehad, toen een lunch, toen als bijgerecht voor eten gisteravond en het laatste hapje is straks bij de lunch....

      Verwijderen
    2. Ik ben bang dat het hier in een keer op zou gaan ;-P Ik sta hier echt heel grote hoeveelheden te koken. Wij hadden vanavond pasta met een oosters groente gerecht. Die pasta was 1 1/3 pak (pak is 500 gram, ongekookt). Het groentegerecht bestond uit 1,5 kilo spruitjes, 1,5 paprika, halve courgette, 3 uien, een dubbel pakje spek (is 250 gram), half pakje champignons en dan nog kruiden, knoflook, tamari. En de pasta is op en er is nog een klein beetje groente over (oeps). Dat krijg je met vier volwassen en onze zoons zijn nogal lang uitgevallen en lange mensen eten meestal meer dan standaard.
      Gelukkig hebben jongste zoon en ik samen gekookt. Want het was veel werk :-)

      Verwijderen
  2. Hoi, lijkt me lekker! Is de mango denk je goed te vervangen door iets anders wat minder zoet is? Vanwege candida eet ik bijna geen fruit en zeker nooit zulk suikerrijk fruit. Ik zat zelf t denken aan granaatappel ofzo...?
    Mariska

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk dat het zonder mango ook lekker is of idd met granaatappel. Of zoiets als augurk? Beetje out of the box, maar wel lekker fris.

      Verwijderen
    2. augurk idd of zilveruitjes, kan ook dezelfde smaaksensatie teweeg brengen...

      Verwijderen
    3. Tnx! Ik ga hem binnenkort maken als lunch :) Probeer weer eens wat meer te variëren met mijn lunchgerechten, dus dan is dit een mooie afwisseling.
      Mariska

      Verwijderen
    4. Eindelijk deze salade geprobeerd! Ik ben ondertussen candida-vrij dus gewoon met mango gemaakt (zo heerlijk, had al een jaar geen mango gegeten!). Voor lunchsalade gebruik ik 2 bakjes van 700 ml (voor 2 dagen dus). Daar pasten net aan 2 aardappels, 300 gram kip, bijna een hele mango en 2 stronkjes witlof in. Erwtjes heb ik maar even overgeslagen. Omdat ik dit 's middags eet, ook de knoflook achterwege gelaten en de eieren waren ook niet nodig voor vulling (al lijkt dit me wel heel lekker!). Volgende keer probeer ik ipv mango augurk, ik denk dat ik iets meer bite wel kan waarderen namelijk. Maar deze salade komt zeker op mijn lijstje lunchsalades! :)
      Mariska

      Verwijderen
  3. Ziet er lekker uit. En de winter is altijd lastig qua maken van foto's. Het is en blijft een race tegen de klok om bij daglicht te fotograferen

    BeantwoordenVerwijderen