19 mei 2015

Courgettenoedeltaart met aubergine en bolognesesaus....



Soms maak je iets zo zonder echt plan uit het blote hoofd omdat het in de koelkast ligt en dringend in de pan moet worden gemikt en is het zó lekker dat je een week later toch maar opschrijft wat je deed....

Dat kwam zo. Schoonouders kwamen lunchen. Nu is het zo dat ik paleo eet en de rest niet. Dus ging ik een lunch voorbereiden voor 'één persoon die paleo eet en de rest niet'. Voor de niet oer-eters had ik afbakbrood, Franse kaasjes (echt Frans want net uit Frankrijk mee genomen...) en een salade terwijl ik aan de courgettenoedels met aubergine zou gaan.
Dus bakte ik de aubergine en draaide me de spiralizer cougettenoedels en stond man achter me te likkebaarden dat dát toch echt veel lekkerder leek. Dus pakte ik het anders aan, grootser aan en maakte een mega noedels-gehakt-auberginetaart die onbeschoft lekker was. En een knolselderijsalade. En een worstelsalade. En een makreel-mangosalade. En een snijbonensalade. Dus zaten we aan een paleolunch waarbij er voor de liefhebbers ook nog een broodje was....


Dus men neme:

  • 1 courgette, tot noedels gesneden met de spirzalizer
  • 2 tenen knoflook
  • 3 aubergines, in kleine blokjes gesneden
  • 1 ui
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel Italiaans tuinkruiden
  • 1 snuf kaneelpoeder
  • peper, zout
  • handje verse peterselie
  • 4 eieren
  • 1 grote taartvorm
Verwarm de oven op 180 graden.

Bak de ui en 1 teen knoflook in wat olie tot de ui zacht is. Doe dan de aubergineblokjes en de Italiaanse kruiden erbij en laat deze op zacht vuur zacht worden (dat duurt dus wel even). Bak in een andere pan de teen knoflook samen met het gehakt. Als het gehakt rul is geworden doe je de tomatenpuree en het kaneelpoeder erbij, wat peper en zout. Bak een paar minuten, zet uit en bestrooi met de verse peterselie.

Meng de courgettenoedels met het gehakt en de zacht geworden aubergineblokjes.  Verdeel het over een ingevette taartvorm. Klop 4 eieren los en meng dit door de groenten-gehaktmassa. Zet in de oven en bak in 30 tot 45 minuten af.

Je kunt er natuurlijk ook wat geraspte kaas door doen (als je dat eet).

9 opmerkingen:

  1. Dit lijkt weer enorm lekker, ik ga het zeker proberen!
    Leuk, deze recepten, jouw recepten worden zeer gewaardeerd hier in huis. Er komt altijd iets op tafel dat lukt, met de juiste verhoudingen. Je kan merken dat je kok bent, èn dat je de recepten zelf goed uitgeprobeerd hebt. DANK!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat vind ik echt leuk om te lezen, dank je wel!

      Verwijderen
    2. Dat klinkt heerlijk! Welke spiralizer hrb je en waar kun je die kopem? Welke groente snijd je er nog meer mee?

      Verwijderen
    3. Ik heb deze: https://www.meesterslijpers.nl/spiraalsnijder-lurch-spirali
      Die kocht ik overigen niet bij deze webshop, maar het is om een idee te geven. Ik snijd er courgette, wortel, bataat. aardappel, bietjes, knolselderij mee. Hij is makkelijk schoon te maken, staat stabiel en je kunt er heel snel heel veel slierten mee maken. Ik gebruik hem sinds ik paleo eet toch wel gemiddeld 2 keer in de week.

      Hij is te koop bij diverse webshops, moet je even goed prijzen vergelijken, ik kocht hem voor 31,95 bij unlimited health (daar word hij nu niet meer verkocht) maar bij bol is bij bijvoorbeeld 45. Moet je niet doen natuurlijk.

      Ik had eerder een kleine spiraalsnijder, maar daar kon ik alleen courgette mee snijden en alleen een kleine hoeveelheid.

      Verwijderen
    4. hoi, deze taart klinkt heerlijk, maar laatst gebruikte ik voor het eerst een aubergine en toen was de schil in het gerecht erg taai, echt niet te v*eten, sorry .
      wat deed ik verkeerd?? had ik de aubergine moeten schillen ??
      groet, Nicol.

      Verwijderen
    5. Gisteren meteen gemaakt, en inderdaad erg lekker! Zelfs zonder het blikje tomatenpuree, daar hebben we anders altijd hele voorraden van, behalve nu natuurlijk.
      En met wat gistvlokken erdoorheen.
      En nee, ik heb de aubergine ook niet geschild, maar het was niet taai.
      Nogmaals dank!

      Verwijderen
    6. Hoi Nicol, als je aubergineschil taai was kunnen er 2 dingen aan de hand zijn:
      1) je aubergine was te oud. Dan word de schil wat taaier ---> iets langer bakken
      2) je hebt de aubergine te kort gebakken of gestoofd. Hoe langer je het laat garen, hoe zachter de schil wordt.

      Verwijderen
  2. dank voor je antwoord, ik ga het dit weekend uit proberen.
    fijne pinksterdagen. Nicol.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hoi Martine, deze courgettetaart met aubergine was heerlijk .
    de aubergine was nu prima, ws. was de eerste keer deze te oud.

    groet, Nicol.

    BeantwoordenVerwijderen