28 maart 2017

Kokosvla/yoghurt

Heerlijk die kokosyoghurt die ik soms bij de Albert Heijn koop maar wat is die duur zeg. In de ingrediƫntenlijst staat wat erin gaat: kokosmelk, tapiocazetmeel en yoghurtculturen. Dat moet ik toch ook kunnen maken. Dat deed ik met wat ik toevallig in de kasten vond en het resultaat was heerlijk. Ik kon geen yoghurtculturen vinden, die waren er wel maar vond ze pas toen ik klaar was. Het resultaat is dus meer vla dan yohurt geworden ;-). Ik gebruikte havermoutmeel. Wat niets anders is dan een pak havermout in een keukenmachine flikkeren net zolang tot het helemaal fijn is gemalen.


 • 1 blik kokosmelk
 • 3 el havermoutmeel
 • 1 theelepel kaneelpoeder
 • 1 theelepel vanillepoeder
Alles mengen in een pannetje, aan de koken brengen. Laten pruttelen tot je ziet dat het gaat binden. Af laten koelen en klaar, meer is het niet.

Met dit als basis kun je er van alles doorheen gooien denk ik. Kokosmelk heeft de neiging er wat grijzig uit te zien, en dat was dus nu ook het geval. Maar dat moet je niet ervan weerhouden het naar binnen te werken.

Precies een jaar geleden dat ik trouwens hier een post plaatste, schandalig. Maar ik geloof dat ik weer inspiratie voel opborrelen dus wie weet... (als er nog iemand is die dit leest)

7 opmerkingen:

 1. Ziet er goed uit, ga ik zeker proberen. Heb de benodigdheden ook altijd wel in huis, dus dat komt goed. groet, Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelezen!

  Klinkt wel lekker, ik zoek nog een vla voor bij de vele bramen die ik nog in de vriezer heb. Dit eet ik dan als laat ontbijt rond 10 uur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha, ja, ik heb het ook gelezen. Kom maar door met de nieuwe posts! :)
  Groet! Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Slim. Als je hem zo vers maakt als jij dan loop je ook niet de kans dat de yoghurt niet vloeibaar meer is. Dat is me een paar keer overkomen met die van de winkel die je noemt. Dan voel ik me helemaal bekocht voor dat geld.

  N.

  BeantwoordenVerwijderen