Hartstikke handig deze gehaktmuffins, het combineert met alles. Ik vries ze in en heb zo altijd wel iets op voorraad. Natuurlijk is dit heel makkelijk om mee te nemen naar je werk met een salade erbij van wat groenten en rauwkost. De klodder die je op bovenstaande foto ziet is zelfgemaakt mosterdmayonaise en smaakt er super bij.
Wat heb je nodig voor 10 muffins:
- 125 gram amandelmeel
- 1 el ras-el-hanout kruiden (ik koop dat bij Pit & Pit maar je kunt natuurlijk ook zelf een lekker mengsel maken bijvoorbeeld dit Marokkaanse kruidenmengsel, of gewoon er door gooien waar jij dol op bent...)
- 250 gram rundergehakt
- 2 eieren
- 2 el olie
- 2 el pijnboompitten
- wat gehakte kastanjechampignons
- 1 flinke teen knoflook, geraspt
- handje verse peterselie (of 1 el gedroogd)
- peper en zout
- en misschien als je van pittig houdt ook 1 klein pepertje gesneden of 1/2 thl sambal oelek)
en ook: een muffinvorm (ik gebruik siloconen vormpjes, hoef je niet in te vetten)
Verwarm de oven op 180 graden.
Meng alles in een grote kom goed door elkaar en vorm met licht vochtige handen ballen. Doe elke bal in een muffinvorm en schuif alles zo de oven in. Laat in ca 25. minuten gaar worden. Maar gebruik vooral ook je eigen verstand: ziet het er eerder goed lekker bruin uit, dan is het klaar.
Apart amandelmeel ervoor gebruiken, vind het eigenlijk wel zonde want dat is toch wel prijzig. Kokosmeel zal ook wel geschikt zijn maar zelfde verhaal.
BeantwoordenVerwijderenIk heb nog 2 zakken kokos staan die ga ik maar eens gebruiken om melk en meel te maken.
Ben flink oude voorraad aan het opmaken en zo kom ik weer op nieuwe ideeen.
Een leuk idee! Vriezen ze ook goed in? Ik had laatst ei-muffins gemaakt maar die werden een beetje sponzig.
BeantwoordenVerwijderenja deze zijn prima in te vriezen...
Verwijderen