4 augustus 2015

Vla van kokosmelk

Sinds ik een tijdje geleden het recept voor mangovla ontdekte heb ik dat regelmatig gemaakt. Het is lekker, vult goed en heel makkelijk om mee te nemen als je op stap gaat. Maar ik heb niet altijd rijpe mango is huis. Kokosmelk heb ik wél altijd in huis. En de vraag of je ook vla kan maken van kokosmelk is volmondig ja!

Ik eet dit als ontbijt, voor een toetje vind ik dit echt té vullend en dat zegt wat, want ik kan best wat naar binnen werken. Onderstaande hoeveelheid is voldoende voor 3 porties, aangevuld met wat vers fruit.


  • 300 ml kokosmelk
  • 3 eidooiers (van grote eieren, zijn ze klein, gebruik er dan 4)
  • 3 el honing (optioneel)
  • 1 mespunt vanillepoeder 

Verwarm de kokosmelk op zacht vuur en doe er de losgeklopte eidooiers en de honing bij. Breng aan de kook en blijf roeren met een garde. Het moet heel zachtjes koken, kijk uit voor aanbranden. Als het toch wat klontert, zet je de staafmixer erop....
Kook net zo lang tot het de dikte van vla krijgt, bij mij duurde dat een minuut of 7,8. Als het afkoelt dikt het trouwens nog iets in. Bewaar in goed afgesloten potje in de koelkast.

Je kunt natuurlijk ook andere smaken maken: bijvoorbeeld met kaneelpoeder, cacao of verse citroenrasp.

5 opmerkingen:

  1. Oh dankje, dit ga ik echt maken.
    Nu ik kh arm eet komen jouw recepten hier goed van pas.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt erg als (paleo) custard? In ieder geval kan ik me erg voorstellen dat dit lekker is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ja is ook idd clustard/vla maar dan met kokosmelk en echt onweerstaanbaar lekker!

      Verwijderen
  3. Nou, ik zit aan de kokosvla Martine, heerlijk is ie!

    BeantwoordenVerwijderen