10 april 2017

Quinoa ontbijt - warm of koud te eten


Omdat ik de laatste tijd wat vaker quinoa eet, heb ik vaak een bak met gekookte quinoa in de koelkast staan. Net als gesneden groenten en sla. Dan maak ik zo heel makkelijk een salade met quinoa en groenten als lunch. Maar quinoa is ook heerlijk als ontbijt. Ik eet in de ochtend graag pap, meestal op basis van havermout of teff. Maar quinoa kan ook natuurlijk!. Nu ben ik geen fan van quinoavlokken als basis voor pap, maar gewone quinoa gaat er wel gretig in.

Dit is voor twee ontbijtjes:

  • Wat lepels gekookte quinoa in een pot (ik gebruik grote pindakaaspotten) 
  • 1 banaan in plakjes
  • paar noten in stukjes
  • 2 el geraspte kokos
  • 2 el hennepzaad
  • sojamelk, amandelmelk of een andere melk tot de boel onder staat
  • kaneelpoeder

Kwestie van stapelen in de pot. Zet in de koelkast. Nu is het leuke dat je dit warm of koud kunt eten. De smaken komen iets meer tot hun recht als het warm is. Maar als de mussen van het dak vallen is een warm ontbijt niet fijn en is dit een fijne afwisseling met smoothies.

Hennepzaad gebruik ik om aan mijn eiwitten te komen. Ik eet tegenwoordig grotendeels plantaardig en hennepzaad bevat onvoorstelbaar veel eiwitten (en ook een heleboel andere vitaminen en mineralen). Buiten dat is het ook heel erg lekker, het heeft een licht nootachtige smaak.

1 opmerking:

  1. Bij ons staan altijd gekookte peulvruchten in de koelkast,het is gemakkelijk om snel iets klaar te maken. Ik eet 's morgens altijd koude havervlokkenpap die ik 's avonds al klaar maak. Of havermout, dat maakt niet veel uit voor in de pap.
    Quinoa heb ik niet in huis maar dat zal vast lekker zijn.

    BeantwoordenVerwijderen