6 april 2017

Rucolaspread met geroosterde paprika en olijven

In de categorie gezond "broodbeleg zelf maken want die spread die je koopt zit vol met suikers en is hartstikke duur": Spread van rucola met geroosterde paprika en olijven. De hoeveelheden luisteren allemaal niet zo nauw in dit recept. Geroosterde paprika heb ik eigenlijk altijd in huis. Ik maak dat bijna wekelijks zelf klaar, in de oven of in een grillpan (paprika's snijden, in schaal doen, plens olijfolie erover en mengen met bijvoorbeeld Italiaanse kruiden of paprikapoeder en munt, na het grillen afblussen met balsamico). Dan staat dat klaar om bijvoorbeeld over een salade te gooien of verder te verwerken, zoals in dit recept.

Wat heb je nodig:

  • 3 handjes rucola
  • 3 el. knoflookolijven
  • geroosterde paprika
  • 3 el edelgistvlokken (*)
  • ik gooide er ook een stukje bloemkool door dat ik vond in de groentela
Smijt alles in een keukenmachine en maak fijn. Maak eventueel af op smaak met zout en peper. Nou dat is het wel, kan er ook niet meer van maken. Maar mocht je het niet begrijpen, dan volgt hier het beeldverhaal:







(*) Edelgistvlokken zijn te koop bij natuurwinkels. Het bevat veel vitamine B, eiwitten, zink en foliumzuur en is zodoende heel handig voor veganisten. Het heeft een wat kazige hartige smaak en je kunt het over je eten strooien. Of verwerken zoals nu in een spread.

4 opmerkingen:

  1. Lijkt me erg lekker! Hoe lang kan je nou zoiets bewaren? Stond op het punt om maar weer kant en klaar iets te kopen en nu komt dit net langs, dus ga ik hier voor;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een paar dagen in de koelkast. Maar gebruik vooral je neus.
    Ik heb de helft ingevroren. Gaat prima.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is echt lekker! Invriezen ga ik ook proberen. Maar eens potjes gaan sparen ipv ze in de glasbak te gooien.

      Verwijderen
  3. Wat kikkererwten erbij malen lijkt me ook lekker :-)

    BeantwoordenVerwijderen