Ik ben absoluut geen kenner van de Cajun keuken maar voor wie er nóg minder van weet: de Cajun keuken is een eetcultuur uit Louisiana met Afrikaanse, Franse, Indiaanse en Canadese invloeden, een echt stoofpotje van smaakachtergronden dus. Het woord Gumbo (okra) doet misschien bij velen wel een bel rinkelen, al is het alleen maar omdat Jamie Oliver in één van zijn kookprogramma's in New Orleans op zoek ging naar de beste Gumbo, een Cajun stoofschotel. Veel gebruikte ingrediënten in de cajunkeuken zijn ui, paprika, laurier en pepers.
Onderstaande mix is een suggestie. Hou jij van pittiger of juist van zoeter, dan pas je het gewoon aan naar je eigen smaak. Je kunt de kruiden overal bij gebruiken: vis, vlees, kip, door de couscous, over de gegrilde pompoen of over maiskolven.....
Naast de kruiden, heb je ook een potje met deksel nodig.
Onderstaande mix is een suggestie. Hou jij van pittiger of juist van zoeter, dan pas je het gewoon aan naar je eigen smaak. Je kunt de kruiden overal bij gebruiken: vis, vlees, kip, door de couscous, over de gegrilde pompoen of over maiskolven.....
Naast de kruiden, heb je ook een potje met deksel nodig.
- 2 thl zout
- 3 thl paprikapoeder
- 2 thl chilipoeder
- 1 el knoflookpoeder (hoeft niet, je kunt op het moment zelf ook gewoon verse knoflook gebruiken)
- 1 el uienpoeder
- 1 el gedroogde tijm
- 1 el gedroogde oregano
- 1 el zwarte peper
- optioneel: 1 thl cayennepeper en 1 thl gemalen laurier
Geen opmerkingen:
Een reactie posten