19 juni 2014

30 dagen paleo: de tweede week

Omdat ik al halverwege de derde week ben, is het natuurlijk hoog tijd voor een terugblik op de tweede week van mijn paleo avontuur.

Het gaat goehoed! Ik heb beduidend meer energie, ben 3,5 kilo afgevallen, eet heerlijk, mis niets en heb wat meer grip op de planning. Ook is het wat rustiger in mijn hoofd. De eerste week was ik heel erg bezig met 'wat hoort' en 'hoe het moet', nu kan ik dat wat meer naast me neer leggen en neem ik de rust om te kijken hoe mijn lichaam reageert op verschillende voedingsmiddelen.

Was de eerste week het ontbijt een pijnpunt, nu niet meer. Ik eet nu eigenlijk al een paar dagen achter elkaar smoothies. Als ik een smoothie met avocado of kokosmelk maak, dan vult dat de hele ochtend. Is het wat magerder met bijvoorbeeld spinazie of biet en vruchtensap dan neem ik er een gekookt eitje bij.

Tussendoortjes verdwijnen eigenlijk uit beeld. Ik heb gewoon geen honger of trek. Wel nam ik gisteravond wat pure chocolade, maar dat was omdat er onverwacht iemand op de stoep stond en die had dringend chocolade nodig, vond ik. Maar die reep heb ik trouwens al 3 weken in huis. Dat is ongehoord mensen!

Ik bakte heerlijk lekkers, zo maakte ik gisteren deze kokosmeel-vanillekoeken, echt een aanrader. De structuur doet wat denken aan eierkoeken maar het is veel lekkerder. Ik maakte kleine koeken, besmeerde die met suikervrije jam en klapte dat dubbel. Zo kreeg kind dat als tussendoortje mee naar school.

Ook probeerde ik wat andere recepten uit. Deze ovenschotel met kip, bataat en spinazie houden we erin en staat voor volgende week weer op het menu.  En deze spinaziesoufflé is ook een aanrader! Gisteren maakte ik een heerlijke quiche met rode kool en bataat en een bodem van kokosmeel. Ik heb al wel een mooi plaatje, maar het recept moet nog worden uitgewerkt....


Conclusie: razend enthousiast! Vooral de toename in energie is natuurlijk zéér welkom, daar is het me allemaal om te doen. Ik ben deze week weer begonnen met revalidatie-oefeningen onder leiding van een fysiotherapeut en ik hoop natuurlijk dat het dit keer wel lukt om mijn lichaam weer aan de praat te krijgen.
Een voordeel van mijn situatie nu is overigens dat ik als 'contact gestoorde bijna ex-ME-patiënt' altijd thuis kan eten en nooit eten hoeft mee te nemen naar het werk of zo. Buiten dat ene stranduitje, heb ik op dat gebied nog geen uitdaging gehad. Binnenkort ga ik op bezoek bij wat bekenden, dus dat vraagt wel wat nadenken vooraf.

1 opmerking:

  1. Geweldig dat het je zo goed helpt Martine!
    Ik hoop met je mee dat je je lichaam weer aan de praat krijgt!

    BeantwoordenVerwijderen