7 juni 2014

Wraps van kokosmeel

Een fijn alternatief voor de pannenkoekjes van kikkererwtenmeel die ik vaak bakte. Op veel sites vind je recepten voor wraps gemaakt van kokosmeel. En allemaal is dat op basis van eiwitten. Maar ja dan hou je eidooiers over hè. Op zich maakt dat niet uit, ik maakte er een heerlijke custard mee, maar om dat nu elke keer te doen als ik trek heb in die wraps. Dus paste ik het recept wat aan en zie, een heerlijke wraps/pannenkoek. Wat zeg ik, drie! Die je kunt beleggen met fruit, of vullen met groenten en oprollen en zo meenemen naar het strand, wat wij vandaag gaan doen...


Goed voor 3 wraps/pannenkoeken

  • 20 gram kokosmeel (geen geraspte kokos!, moet echt meel zijn)
  • 4 eieren
  • 100 ml water 
  • snuf zout
Klop de eieren en voeg het water en het meel toe. Kokosmeel bindt als een tierelier dus snelheid is geboden, anders gaat het klonteren. De oplossing is de staafmixer erop zetten voor een mooi glad beslag.

Verwarm wat kokosolie in een pan (ik gebruikte de pannenkoekenpan) en gebruik 1/3 van het beslag (hoeveelheid grote soeplepel). Bak af tot de bovenkant droog is en draai dan voorzichtig om. De pannenkoeken worden mooi goudbruin.

Bak het op een niet te hoog vuur, als de pan te heet is stolt het beslag te snel.

Ze zijn niet breekbaar en makkelijk op te rollen.

10 opmerkingen:

  1. Super, ik zat er al op te wachten...haha.. De kokosmeel was op zag ik gisteren dus meteen maar besteld en die komt vandaag al hier via Pit&Pit .Ga de wraps komende week meteen ff maken.
    Zouden ze ook in te vriezen zijn of weet je dat zo niet?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vergeet ik helemaal om jullie een fijne stranddag te wensen..bij deze dus: Veel plezier!

      Verwijderen
    2. Ik heb ze ingevroren Marga en ook weer ontdooid toen ik ze ging eten. Conclusie: het wordt iets taaier maar het smaakt nog prima!

      Verwijderen
    3. Oh heel mooi, dankje! Dan maak ik er meer, is altijd handig om op voorraad te hebben.

      Verwijderen
  2. Ooit had ik kokosmeel en maakte er niet veel van. Dit ga ik proberen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heyyy meis, ik las eiwitten.... en eidooiers die je dan over hebt...
    Je weet dat je ook eiwitpoeder kan kopen?? Daarmee maak je eiwit en heb je geen gedoe meer met splitsen en dooiers enzo :)
    Receptje klinkt overheerlijk trouwens :)
    Liefsssssss xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je kunt het kokosmeel ook vervangen door fijngemalen lijnzaad.

    Olga

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hm. Die van breken toch. Vuur te hoog?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vuur te hoog of je bakt ze te dun. 'Denk' dikkere pannenkoeken ipv flensjes.

      Verwijderen
  6. Gewoon een omelet. Proef niet eens wat van de kokosmeel. Niks aan.

    BeantwoordenVerwijderen