6 juni 2014

Lekker ontbijtje

Dit is geen straf, zeg nu zelf, wie wordt er niet vrolijk van dit ontbijtje:


Fruit, geraspte kokos en een muffin gemaakt van kokosmeel.

Hoewel ik al langer bak met amandelmeel en geraspte kokos, had ik me nog niet gewaagd aan kokosmeel. Dit meel wordt gemaakt van het vruchtvlees van de kokosnoot. Het is best duur en dat schrok me wat af. Maar ik las dat het qua structuur heel plezierig is, baksels van amandelmeel en geraspte kokos zijn héél luchtig, maar soms wil je iets anders. Bovendien is kokosmeel heel gezond: het bevat veel eiwitten en vezels en gezonde vetten en laurinezuur, dat weer heel goed is voor je immuunsysteem.

De eerste keer dat ik kokosmeel kocht liep ik bijna huilend de winkel uit. € 10 voor 500 gram! Het goede nieuws is dat je weinig nodig hebt. Ik maakte bijvoorbeeld 10 muffins met slechts 40 gram kokosmeel (ter vergelijking: voor dezelfde hoeveelheid muffins gebruik ik ca. 350 gram amandelmeel). Nog meer goed nieuws is dat je het in het groot kunt inkopen! Bij Pit & Pit (voorheen Gekruid) kun je per kilo kopen (€ 7) of per 10 kilo (dan € 5 per kilo).

Als ik iets heb geleerd dan is het dat biologisch eten en eten zoals ik doe (veel noten, dadels, baksels van amandelmeel, biologisch vlees.....) beter betaalbaar wordt door in het groot in te kopen. Veel webshops geven een staffelkorting, zoals bijvoorbeeld de biologischetoko.nl.

Terug naar die muffins. Hartstikke lekker en ook kind ging meteen overstag, die nam er zielsgelukkig een mee in zijn broodtrommel....kijken of we hem stiekem ook kunnen overkrijgen op paleo....mijn kokoskippensoep werkte hij ook zó naar binnen....

ps: dit is geen betaalde reclamepost, ik deel gewoon mijn ervaring hier....

4 opmerkingen:

 1. Ik ben blij dat er mensen zijn die dit soort dingen delen.
  En smaken de muffins niet naar kokos? ik hou erg van alternatieven voor gewoon meel, maar hou echt niet van kokos.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De kokossmaak is onontkoombaar als je bakt met kokosmeel dus dan zou ik me er niet aan wagen. Amandelmeel is wel een mooi alternatief dan, kijk maar even bij de recepten, ik heb er een paar met amandelmeel....

   Verwijderen
 2. Jaaaa,heerlijk inderdaad dat soort ontbijtjes,ben er gek op!
  Maar 500 gram kokosmeel voor tien euro is echt idioot duur, dat kan inderdaad veel goedkoper.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, ziet er heerlijk uit... maar als ik dat als ontbijt zou eten, zou mijn bloedsuikerspiegel skyhigh gaan. Ik moet er echt iets goed vets en/of eiwitrijks bij hebben, dan gaat het goed.

  Ergens op mijn site vind je een recept voor kokosmeelmuffins met pompoenpurree. Die is ook erg goed te doen. Een ook een aanrader: de chocolade-bietjescake die je op de site van Heleen Quantrill vind.

  Voor de overgang van niet-paleo naar paleo is kokosmeel een fijne uitkomst.

  BeantwoordenVerwijderen