2 juni 2014

Op zoek naar meer energie: 30 dagen strikt paleo

Ik eet al een paar jaar suikervrij en sinds september glutenvrij. Dit deed veel voor mijn inwendige mens, mijn darmproblemen verdwenen. Helaas beschik ik niet over meer energie. Geef het tijd zei de voedingstherapeute waar ik een tijdje onder behandeling kwam. Na een paar jaar steeds meer soorten voeding schrappen vind ik dat ik mijn lijf meer dan genoeg tijd heb gegeven, dus neem ik nu een meer drastische beslissing. Ik negeer het feit dat de voorraadkast vol staat met rijstmelk en glutenvrije havermout en ga de komende 30 dagen strikt paleo eten, dus: alleen groenten, fruit, noten, zaden, vlees, vis, eieren. Zo. Dussssss. Ik denk op zich dat het heel goed te doen is voor me, aangezien ik al een  heel eind op weg ben met mijn eetgewoonten. Wat nu (omdat ik de rest al niet at) geschrapt wordt is de havermout, soja (ik at regelmatig tofu en tempeh), rijst, aardappelen, peulvruchten en koffie.

Rijst en aardappelen heb ik de afgelopen twee weken ook al niet gegeten en miste ik niet. De tofu en peulvruchten gaan wel 'problemen' opleveren, in die zin dat ik het niet vaak maar wel regelmatig eet, bijvoorbeeld bij de lunch wortel met humus.En die koffie, ja, dat wordt moeilijk. Ik drink 2 koppen per dag.  Nu dan nog. Maar ik kan het!

Kijken wat dit doet. Of dit iets doet.

5 opmerkingen:

 1. Ik heb dat ruim een jaar geleden ook gedaan. Alleen dan van alles eten naar geheel paleo. Heel soms "zondig" ik, bijvoorbeeld als ik op bezoek ben of uit ga eten. Ik ben benieuwd wat het je op gaat leveren. Mijn leven is in iedergeval behoorlijk veranderd. 20 kg lichter, nooit meer koud (nou ja, met 5 graden zonder jas naar buiten blijft natuurlijk koud ;-)), veel meer energie enz........
  Veel succes!
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Interessant! Ik ga ongeveer dezelfde weg. Al 3 jaar ziek, maar geen arts die kan helpen. Na een onlastingstest erachter gekomen dat ik niet goed tegen gluten kan... nu dus sinds (pas) 3 wkn mijn eetpatroon omgegooid. Ik neig wel meer naar vegan ( a la de planteneter), aangevuld met een klein beetje vlees of eieren. Echt klein beetje maar. Mijn benen voelen wel beter al, maar die vermoeidheid he... Ben benieuwd naar wat dit ons mag brengen, op onze gezondheid!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat goed van je! Heel veel succes en uiteraard hoop ik dat het je verder brengt! Zeker kan jij dit!! X.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ken paleo alleen van horen zeggen, weet amper wat het is, maar als ik die tabel hierboven zie, ga je dan iedere dag en maaltijd 80 % vlees vis eten? Ben je dat gewend?

  Succes in ieder geval, benieuwd hoe het voor je is, jehanne

  BeantwoordenVerwijderen