3 februari 2015

Bananenmuffins van amandelmeel


Dit is een bewerking van een recept dat ik eerder plaatste op mijn oude kookblog. Heerlijke muffins, gezoet door banaan en dadels. De citroenrasp geeft het net een heel fris smaakje.

Wat heb je nodig voor 12 muffins:

  • 3 rijpe bananen in stukken gesneden
  • 150 gram amandelmeel
  • 6 gedroogde dadels (zonder pit!)
  • 2 eieren
  • 2 el gesmolten kokosolie of roomboter
  • snuf zout
  • 1 thl wijnsteenzuur bakpoeder
  • rasp van een halve citroen
Verwarm de oven op 180 graden.
Week de dadels even in heet water als ze heel hard aanvoelen.
Meng de droge ingrediënten: het amandelmeel, zout en het bakpoeder.
Smelt de olie of boter. Doe de eieren in een hoge kom, samen met de stukken banaan en de zacht geworden dadels. Zet de staafmixer erop. Giet de olie of boter erbij, nog even mengen.
Voeg de droge ingrediënten toe en roer goed door. Meng als laatste het citroenrasp erdoor.

Verdeel het beslag over (ingevette) muffinsvormpjes en bak in het midden van de oven af. 30 minuten voor een heerlijk goudgeel resultaat.

Ik snij de muffins doormidden en besmeer ze met suikervrije jam. Dan gaan ze na het afkoelen zo de vriezer in, tenminste wat er na het in mijn mond stoppen overblijft.... Als ik er in de ochtend eentje uit de vriezer haal, is deze ontdooid tegen de tijd dat kind trek krijgt in zijn tussendoortje op school.

3 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat je in de rechterkolom naar mijn blog verwijst!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Esther, ik vind je blog heel erg interessant, ik las bij Melchior over het onderzoek dat je wilde gaan doen van paleo bij depressie en dat boeit me enorm. Sindsdien lees ik je blog. Als ME-patiënt ben ik sowieso geboeid door eten als middel om de gezondheid te verbeteren.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Maak een variant hierop heel vaak met 2/3 amandelmeel en 1/3 kokosmeel en dan erdoor wat walnoten of andere nootjes die voorhanden zijn. Heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen