29 maart 2015

Pittige rode saus



Een recept uit de oude doos:

  • 100 ml azijn
  • 100 ml ketchup (ik gebruik ketchup zonder suiker) (*)
  • 3 el ketjap/sojasaus
  • bosje verse peterselie
  • 1/2 ui
  • 2 dikke tenen knoflook
  • 1 thl gemberpoeder of wat verse gember
  • 1 el majoraan of oregano of een ander lekker kruid
  • 1 thl sambal of een vers pepertje
  • 1 el honing
(*) Wil je geen ketchup gebruiken, dan kun je dit vervangen voor gezeefde tomaten óf verse tomaten in stukjes gehakt en even laten pruttelen met wat tomatenpuree....

Gewoon alles in de keukenmachine doen en fijn maken maar! Met de staafmixer kan natuurlijk ook! Het is een pittige saus die het midden houdt tussen chilisaus en barbecuesaus. Kind vind dit heerlijk als dip bij de tortillachips, maar het is ook lekker gegrilde groenten of kipfilet of falaffel, gehaktballetjes of een hamburger. Kortom, het kan overal bij!

Je kunt er natuurlijk ook verse koriander door doen, of het juist wat zachter maken door er verse basilicum aan toe te voegen. Balsamico in plaats van azijn is ook een optie.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen