28 september 2014

Spaghetti van bataat

Sinds ik een spiraalsnijder kocht, eet ik vaak spaghetti van groenten. Er ging een wereld voor me open. In de raw food beweging wordt de groentespaghetti vaak rauw gegeten - en volgens mij komt het idee daar vandaan - maar ik vind het toch echt lekkerder als de groente kort gebakken wordt.

Spaghetti van zoete aardappel is verrassend lekker. Het heeft een heerlijke bite die doet denken aan echte pasta. Als de mannen hier pasta eten met bijvoorbeeld een tomatengehaktsaus, doe ik dat met pasta van zoete aardappel.

1 kleine zoete aardappel is voldoende voor 1 persoon. Pas de hoeveelheden aan naar het aantal eters en aan wat er verder nog op het bord komt te liggen.Wat heb je nodig?
 • 1 zoete aardappel geraspt (dat kan op de hand of met de spirali. Het voordeel van de laatste is dat je echte slierten krijgt)
 • 1/2 el kokosolie
 • peper, zout, kruiden (ik gebruik vaak een mengeling van kaneelpoeder, chilipoeder)
 • knoflook
Zet de geraspte aardappel in een bakje onder water, en laat zo minimaal een half uur staan. Het verkort de tijd van het bakken. Heb je geen tijd om te weken, het kan ook zonder, alleen valt de aardappel dan sneller uit elkaar met bakken. Ook plakt de aardappel minder aan de pan naarmate je het langer weekt.

Verwarm de kokosolie en bak de kruiden en knoflook kort. Giet de aardappel goed af en doe het in de pan. Bak een minuut of 10 tot 15, tot het gaar is en de licht zoete smaak goed naar voren komt.

Zo droog eet ik het niet natuurlijk. Foto is genomen voor dat ik er een heerlijke garnalenroerbak overheen deed


Je kunt dit eten met pastasauzen of geroosterde groenten. Het is ook afgekoeld heel lekker, als salade met bijvoorbeeld venkelblokjes, noten en zongedroogde tomaten. Of met een basilicumsaus en gegrilde kipfilet. Of met spekjes, prei en appel. Afijn, dat hebben jullie inmiddels vast wel door: lekker met alles waarvoor je normaal gewone pasta gebruikt.

3 opmerkingen:

 1. Ik heb zo'n klein snijdertje gekocht. Kijken of ik daar ook bataat in kan raspen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Of gewoon voor de lunch in mijn geval. Dank je voor al je ideeën!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gaaf, wil ik ook proberen, alleen heeft mijn lichaam granen nodig, beetje lastig hoe die dan toch erbij te doen;-)
  Bestaan er ook goedkope spiraalsnijders? Of is het allemaal minimaal 15 euro?

  Groetjes, jehanne

  BeantwoordenVerwijderen