Dus: groenten naar keuze
Ook heb je nodig:
- een bakplaat
- bakpapier
- 2 el olijfolie of gesmolten kokosolie
- kruiden (bijvoorbeeld munt/kaneel/chilipoeder of de combi: tijm/basilicum/oregano)
- evt. wat knoflook in stukken gesneden
- evt. wat citroen in stukken gesneden
- zout en peper
Verwarm de oven voor op 200/220 graden.
Maak de groenten schoon, schil indien nodig en snij in stukken, niet te klein.
Schuif in de oven en laat het in ongeveer drie kwartier gaar worden.Schep het elk kwartier even goed om. Als je kleinere blokjes snijdt, is 40 minuten voldoende.
Dit combineert goed met zo'n beetje van alles. De geroosterde groenten op bovenstaande foto (bataat, pastinaak, wortel) aten we bijvoorbeeld met een salade van sperziebonen, mango en gegrilde kipfilet (recept volgt deze week).
Opmerkingen:
- je moet wel de gaartijd van sommige groenten in de gaten houden. Pastinaak wordt bijvoorbeeld wel heel knapperig en wortel niet.
- met pastinaak moet je uitkijken, want de onderkant is heel dun en wordt snel gaar. Je kunt ook die hele dunne stukken later in de oven doen
- heb je groentehatende kinderen: die van mij eet dit wel. Wat helpt is de groenten in de vorm van friet snijden en mayonaise op tafel zetten...
ps: bewerking van een eerder op mijn oude kookblog verschenen recept.
Wat een goed idee, lekker makkelijk en nog gezond ook.
BeantwoordenVerwijderenAaartstige lekker.Goede keuz hier;)
BeantwoordenVerwijderenIk heb nog een aubergine liggen... die zal ik eens even in de oven gaan leggen dan ;) Lekker voor bij de zelfgemaakte kidney bonen burgers van vanavond :)
BeantwoordenVerwijderenDank je voor de inspiratie. Dit was heerlijk. Ik heb er zelf een blogje over geschreven hier: http://shelikesbento.blogspot.com/2011/09/weekend-cooking-103-lots-of-veggies.html
BeantwoordenVerwijderenDaarom heb ik die nieuwe oven gekocht. Laatst had ik bietjes in dunnen plakjes.
BeantwoordenVerwijderenVenkel is ook erg lekker uit de oven, samen met kwart stukjes aardappel en wat rozemarijn en thijm.
BeantwoordenVerwijderenBietjes werden al genoemd.
Groet,Greet
Dat ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenVan pastinaak kan je ook lekkere chips maken: schaven met de kaasschaaf en frituren. Minder gezond, maar wel lekker.
Heerlijk in de oven. Zo eet ik altijd bloemkoop, gekookt krijg ik het echt niet weg, ik hou niet van koolsmaken en in de oen verdwijnt die mede door de kruiden natuurlijk. Zelfs een paar spruitjes lust ik zo, na jaren alle andere manieren te hebben geproefd.
BeantwoordenVerwijderenIk gebruik ook wel eens koekkruiden/spekkruiden bij zoete aardappel etc.