19 oktober 2014

Aubergine-koriandertapenade


Deze tapenade werd gemaakt voor de laatste bbq van dit jaar, de eerste week van oktober

  • 1 aubergine, in kleine blokjes gesneden 
  • 1 dikke teen knoflook 
  • 2 el olijfolie 
  • 1 tl kaneelpoeder 
  • 1/2 tl chilipoeder 
  • 1 flinke hand verse koriander 
  • 2 el tomatenpuree (1 klein blikje) 
  • citroenrasp van een halve citroen
  • peper en zout 

Verwarm de olijfolie in een koekenpan en snipper de knoflook. Bak de knoflook met de aubergine op zacht vuur, samen met het kaneelpoeder en de chilipoeder. Bak totdat de aubergineblokjes zacht zijn (ca.. 15 minuten) en doe dan de tomatenpuree er bij. Bak nog een paar minuten en zet dan het vuur uit. Was de koriander en doe deze in een keukenmachine. Voeg er de aubergineblokjes aan toe en zet de keukenmachine aan. Ik houd van een grove tapenade dus deed maar een paar pulsen, wil jij een fijnere structuur zet dan de keukenmachine langer aan. Maak af op smaak met zout en peper en de citroenrasp. Bestrooi evt. met geroosterde pijnboompitten of sesamzaadjes.

Lekker met gegrild vlees. Wij aten het met onder meer gehaktballen van de BBQ.

Je kunt variëren door er bijvoorbeeld gegrilde paprika aan toe te voegen, of een mengsel te maken van half courgette, half aubergine. Qua smaak kun je ook experimenteren, vervang bijvoorbeeld de koriander voor verse munt, ook lekker!

1 opmerking: