27 oktober 2014

Snel lunchgerecht: Bloemkoolrijst met groenten



Tegenwoordig werk ik wat meer vooruit. De energie is wat laag en dan vind ik het moeilijker om lang in de keuken te staan. Vooral bij de lunch kom ik dan soms knel te zitten. De oplossing is dan meestal soep maar na dagen van soep als lunch komt dat ook mijn neus uit.

Wat ik nu doe is wat meer voorsnijden. Dus terwijl ik toch stond te koken in het weekend, sneed ik ook wat kastanjechampignons, paprika en courgette. Even wat bloemkool fijnhakken en in een apart bakje stoppen en op een ander moment kan er een lunch binnen 5 minuten klaar staan.

Voor 1 persoon:

  • 1/2 rode paprika gesneden
  • 1/2 courgette gesneden
  • handje kastanjechampignons gesneden
  • 1 ui gesneden
  • 1/4 bloemkool, fijngehakt
  • 1 el olie
  • kruiden: ik gebruikte wat kerriepoeder en gemberpoeder
  • 1 el sojasaus
  • beetje verse koriander
  • 1 el geraspte kokos

Verwarm de olie en bak de ui, paprika en courgette. Als die bijna gaar zijn, doe je de champignons en de gehakte bloemkool erbij. Nog heel even bakken en af op smaak maken met peper en zout. Doe op een bord en strooi er wat verse koriander en kokosrasp overheen.

Lekker en gezond!

De groenten kunnen natuurlijk variëren, pas aan naar de inhoud van je koelkast.

2 opmerkingen:

  1. Hi! I would like to share your recipes on Volrecepten.nl. Adding your blog will make your content available to our users and send you some additional traffic.
    You can add your blog from the main page in the Top Blogs section (Food blogger? Sluit je!).
    Hope to see you there soon :)

    BeantwoordenVerwijderen