25 maart 2015

"Roti"



Dit is natuurlijk geen echte roti zoals ik die vroeger wekelijks haalde in Amsterdam, maar het is wél heel lekker.

Vegetarische Roti (dit was voldoende voor 2 volwassenen en 1 tegenstribbelende puber):
  • 600 gram aardappelen in stukjes gesneden (ik deed een mengsel van bataat en gewoon)
  • 250 gram kousenband (*) in kleine stukjes gesneden
  • 1/2 el kokosolie
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 2 thl komijnezaadjes
  • 1 thl fenegriek
  • een paar flinke draaien uit een molen gevuld met korianderzaadjes (ketoembar)
  • 1 thl kurkuma
  • 1 el tomatenpuree (ik greep mis en gebruikte daarom ketchup)
  • eieren (wij aten 2 gekookte eitjes de man)
en ook tortilla/pannenkoeken (of echte rotivellen als je dat kunt eten i.v.m de gluten)

(*) Een volgende keer doe ik minder aardappel en meer kousenband

Verwarm in een koekenpan de olie en bak de ui en de knoflook met de kruiden en specerijen. Voeg dan de aardappelen toe en bak even om en om. Voeg de tomatenpuree toe en een scheutje water, net zoveel tot de aardappelen net niet onder staan. Doe een deksel op de pan en laat een kleine 10 minuten pruttelen (misschien minder lang als je hele kleine aardappelblokjes hebt). Voeg dan de kousenband toe en laat nog even koken tot die ook gaar is. Vergeet niet de eieren te koken in de tussentijd. Maak af op smaak met peper en zout.

Dit is ook heerlijk met kip natuurlijk!

5 opmerkingen:

  1. Lekker!
    Ik heb vandaag bakbanaanpannenkoeken gemaakt van groene bakbananen. Ik heb er hindoestaans/surinaamse massala (kerrie), versgemalen peper, zout, knoflookpoeder en gedroogde kruiden (diverse kruiden uit een potje van lidl) doorgedaan. Toen gebakken en daarna belegd met kalkoenfilet, rucola, avocado en vegan parmezaanse kaas. Toen dubbelgevouwen en voila onze wrap :-)
    Geen tegenstribbelende mannen. Jongste zoon en ik aten het en manlief en oudste zoon vonden het erg interessant ruiken. Helaas voor hen, heb ik niet voor hen gebakken wegens te weinig energie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gebakken tempeh is ook echt een lekkere toevoeging in je vegaroti

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Martine,
    Gisteren kwam ik bij de toko mungbonenmeel tegen ken je dat? Er staat een recept voor pannenkoekjes op waarbij volkorenmeel wordt gebruikt, maar ik vroeg me af of dat ook met kikkererwten, rijste of kokosmeel vervangen zou kunnen worden. Heb jij het al eens gebruikt? Ik ga het komende week testen. In Vietnam worden ze ook gebruikt in springrolls " crispy pancakes" las ik ergens.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zie nu pas je reactie. Nee ik ken mungbonenmeel niet Lot. Ben benieuwd hoe het je bevalt.

      Verwijderen
    2. Komende week ga ik het proberen, laat wel weten hoe het was.

      Morgen ga ik het roerbak bakbanaan eten.

      Verwijderen