26 maart 2015

stoofpot met rundvlees, pompoen en doperwten


  • 350 gram runderlappen, in blokjes gesneden
  • 1 el vet (kokoslie of (geklaarde) boter)
  • 1 ui, gesneden
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rood pepertje
  • flinke scheut sojasaus
  • wat verse gemberwortel, geperst of geraspt
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • snuf chilipoeder
  • 1/2 anijszaad gemalen
  • snuf gemalen kruidnagel
  • 400 gram pompoen in blokjes
  • 200 gram doperwten
  • peper en zout
Haal de runderlappen een half uur voor tijd uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Verwarm het vet en bak de runderblokjes op hoog vuur om en om. Zet dan het vuur lager en doe de ui, knoflook en kruiden erbij. Bak een paar minuten en voeg dan net zoveel sojasaus toe tot het vlees onder staat. Breng aan de kook en laat het dan uren pruttelen, hoe langer hoe beter, maar minimaal 2 uur. 

Als het vlees bijna uit elkaar valt voeg je de pompoenblokjes en doperwten toe. Kook nog ca. 15 minuten en maak af op smaak met peper en zout.

Lekker met tortilla's, aardappelen, noedels of rijst. Ik at het zelf met champignons.

1 opmerking:

  1. Ziet er goed uit, hoe gaat het met leven volgens boek energieherstelplan
    Ik heb het boek ook besteld en ben wel benieuwd of het werking heeft. anne

    BeantwoordenVerwijderen