4 september 2014

Kokosmeelwraps gevuld met gerookte zalm en ander lekkers

Het luistert allemaal niet zo nauw, de verhoudingen en ingrediënten in dit gerecht, lekker is het altijd! Ik maakte kokosmeelwraps en vulde dat met sla en gerookte zalm.

Nodig voor 2 personen:


  • 2 koksosmeelwraps (klikkerdeklik)
  • sla (ik had ijsbergsla en veldsla)
  • 2 el gemarineerde olijven 
  • 1 tomaat 
  • 2 el mayonaise (kun je zelf maken maar ik koop altijd glutenvrije suikervrije mayo, het wordt hier heel weinig gebruikt en als ik het zelf maak, krijg ik het niet zo snel op)
  • 1/4 komkommer
  • paar plakken gerookte zalm
  • verse basilicum (maar verse dille is ook een goed idee!)
  • peper
Bak de wraps (ik bak altijd iets meer, de wraps zijn uitstekend in te vriezen). Bak het heel langzaam op laag vuur, dan lukt het goed om een wrap ter grootte van een pannenkoek te maken en om te draaien. Doe niet te weinig beslag in de pan, hoe dunner de wrap, hoe sneller het breekt.




Tijdens het bakken heb je tijd voor de rest: snijd alles heel fijn (behalve de veldsla, die bewaar je voor later) en maak het af op smaak met wat peper. Laat de smaken even intrekken.



Leg een wrap op je bord en beleg met veldsla en daar bovenop het gesneden rauwkost/sla/zalmmengsel.

de oplettende lezer ziet  meteen dat hier de veldsla ontbreekt,
die was ik vergeten en ik heb a het maken van de foto
de sla er bij gedaan.... 

Rol op tot een eetbare vorm die je aanstaat. Wij aten er een kop pompoensoep bij  (naar dit recept maar dan zonder aardappelen), een heerlijke combinatie! De zon scheen overdadig dus we konden het buiten opeten, o joy!



Heb je geen wraps maar wel de rest in huis? Je kunt ook de bladeren van de ijsbergsla gebruiken als wrap.

1 opmerking: