16 september 2014

Salade van kipfilet met sperziebonen en mango




Zo klaar en erg lekker, voor 2 tot 3 personen:

  • 500 gram sperziebonen, afgekookt met voor de dressing:
    • peper en zout
    • olijfolie voor de dressing
    • 1 teen knoflook
    • 1 el mosterd
    • 1 thl tijm
  • 300 gram kipfiletblokjes en: 
    • kaneelpoeder
    • chilipoeder
    • gedroogde munt
    • takje verse tijm
    • scheutje balsamico of wat citroensap
  • 1 mango
  • wat gemengde sla/rucola...
Maak een dressing van de olie, tijm, mosterd en knoflook en giet dit over de afgekookte boontjes. Laat dit minimaal een uur intrekken op een koele plek.

Bak of gril de kipfilet lekker bruin in wat olie met een heel klein beetje kaneelpoeder, chilipoeder en wat gedroogde munt. Doe evt. ook nog wat knoflook in het bakvet, ik leg soms ook wel een paar takjes verse tijm in de pan, lekker! Blus de blokjes af met balsamico of citroensap en bak nog heel even. Laat afkoelen.

Schil een mango en snij in kleine stukjes. Meng de mango en de kipfilet door de boontjes

Lekker met geroosterde groenten uit de oven, wij aten het bijvoorbeeld met bataat/wortel/pastinaak 'friet'

(*) eerder zonder foto verschenen op mijn oude kookblog

6 opmerkingen:

  1. Klinkt lekker! (en niet om vervelend te doen maar 300 ons is misschien een beetje te veel van het goede ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. haha ik denk daar zet jij gewoon je tanden in! Ik heb het aangepast...

      Verwijderen
  2. ooh heerlijk recept en ik heb ook nog eens alles in huis.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ga ik proberen na mijn Challenge! Lijkt me heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er heerlijk uit, direct opgeslagen voor ons weekmenu van volgende week!

    BeantwoordenVerwijderen