3 maart 2015

De gevolgen van Franse kaasjes eten: 9 maanden zwanger...

deze foto gewoon heel groot want ik word vrolijk van afbeeldingen van druipende chocola...

Inmiddels weet ik héél goed wat ik wel en niet kan eten. Maar soms hè, dan doe ik net alsof ik dat niet weet. En dan ga ik ervoor. Ik eet dan weliswaar geen gluten - dat gaat gewoon echt niet goed en daar heb ik dan weken last van - maar de rest, ach, waarom niet.

Afgelopen weekend vierden we de verjaardag van ons kind. Ik bakte zelf wat glutenvrije en suikervrije taarten, er werden vlaaien gekocht (want niet iedereen blieft suikervrij) en ik bakte ook wat lekkers mét suiker en één en ander werd royaal begoten met chocola. Een sfeerimpressie:


pardon, die ligt op zijn zij, de foto dan, niet de chocola, die zit in de pan, bijna dan 

beetje kokosmelk erbij...




Voor je het niet ziet: de versiering is een klavertje 4 van geraspte kokos

En toen, nou toen steeg de suiker naar mijn kop. Ik at bij het avondeten Franse kaasjes. Ik had van alles op tafel gezet, van Marokkaanse gehaktballetjes met tomatensaus, gegrilde groenten, olijven, gemsla gevuld met kip-mangosalade, brood voor wie dat eet (o, iedereen behalve ik), kruidenboter door kind gemaakt en ook wat Franse kaasjes voor de liefhebbers.

Ik ben wel een liefhebber maar moet niet aan de Franse kaasjes. Dat deed ik toch. Niet alleen op de verjaardag maar ook de dag erna. En nu heb ik dan een buik alsof ik 9 maanden zwanger ben en pijn dat het doet, echt een stekende pijn. Moet ik gewoon echt niet meer doen! Dom, dom, dom!

Af en toe zondigen is leuk en prima. Daarom eet ik soms wel iets met suiker (als in chocola). Of bak ik soms met roomboter in plaats van met kokosolie. Maar sommige producten verdraag ik gewoon echt niet. Geen gluten, geen melk of yoghurt en geen zachte kazen....dus.....nu op zoek naar broek waar mijn buik nog wel in past....

5 opmerkingen:

  1. Maak een foto van die buik. Anders kot er een tijd,dat je dit vergeten bent en de kaasjes lokken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die buik, zo herkenbaar. En ook zo vervelend en pijnlijk. Het ziet er dan uit alsof ik al heel wat maanden zwanger ben. Maar goed, je weet weer waar je het voor doet en op dat moment was het lekker. Dieet volgen is tenslotte niet altijd even makkelijk of leuk.
    Het is mij opgevallen dat ik sterker op lactose reageer als ik ook suiker heb gegeten. Verder kan het zijn dat je wat besmet bent met gluten als je met elkaar aan tafel hebt gezeten. Of later met afscheid nemen (handen geven, kus krijgen enzo). Ik weet er het fijne niet van, maar sommige Franse kazen kunnen gluten bevatten. Ik eet al jaren geen Franse kaas meet en weet niet om welke het gaat. Ik dacht een soort schimmelkaas.

    Ik heb vandaag voor het eerst paleo pannenkoekjes met bakbanaan en ei gemaakt. Was heel lekker en je zit er uuuuren van vol. Dat verschijnsel ken ik niet. Normaal kan ik altijd wel eten en heb ik voortdurend trek. Ik heb er geen vanille ofzo door gedaan, ik eet liever iets hartigs. Zo heb ik er twee gegeten met stukjes avocado en wat vegan parmezaanse kaas (gelijke delen gemalen walnoten met edelgistvlokken malen en daarbij nog een beetje zout. De walnoten kunnen vervangen worden door ongeroosterde en ongezouten cashewnoten).
    De derde deed ik honing op en dat vond ik toch minder lekker. Ik ben vandaag ook een beetje moe omdat ik gisteren teveel gedaan heb. Gelukkig geen visite vandaag. Vanavond eet ik weer die pannenkoekjes want ik had wat veel gemaakt. Daar ga ik wat groente bij bakken en nog wat vlees. Daarbij nog salade en het is weer klaar.
    Ik vond het leuk om te lezen dat jij bij Valhalla schreef dat je heel vaak vegetarisch eet. Dat wil ik ook graag weer doen, maar voorheen lukte dat niet omdat ik het eten niet voldoende vond vullen.
    Als het verder goed gaat met de bakbananen, dan zijn die een blijvertje :-)
    Ik heb nog geprobeerd om hier in het dorp aan glutenvrij kokosmeel (aman prana) te komen. Helaas verkopen ze het hier niet. Kunnen ze het wel bestellen, maar dan meteen 6 pakken. Daar wacht ik nog even mee. Ik weet nooit zeker of ik iets verdraag en dan is het wel veel geld.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk dat je bakbanaan uitprobeert. Je kunt het ook gewoon bakken, dus in plakjes snijden en even in de kokosolie bakken, Dat eet ik bijvoorbeeld straks bij de lunch met groenten die ik nog heb liggen (stukje kool, nog wat boontjes en wat doperwten, beetje kerrie erdoor, scheutje kokosmelk, jammie)

      Verwijderen
  3. Het is me wat, al die lekkere dingen niet te mogen/kunnen eten.
    Echt, als ik bv denk aan witte pasta met kaas en spek dan zit ik bijna te kwijlen....soms laat ik me gaan en neem ik die opgezette buik voor lief.

    Hoop dat jij er wel lekker van genoten hebt!
    Linda

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helaas blijft het niet bij een opgezette buik bij mij. Ik heb bij een glutenfout okk een extraam draaierig gevoel. Denk aan een enorm hard ronddraaiende achtbaan, verder een mistig hoofd (kan niet nadenken en ben woorden kwijt, kan sowieso niet echt denken), heel erg moe en later last van heel foute ontlasting.
      Het valt mij ook niet altijd mee om dingen te moeten laten staan. Dat je weet dat je er ziek van wordt scheelt niet altijd, soms heb ik enorme baaldagen. Maarja, helpen doet dat ook niet. Ik ben wel blij met al die paleorecepten eant het voelt soms wel alsof ik het wiel opnieuw moet uitvinden. En dan had ik al ervaring met koemelkvrij, glutenvrij, suikerarm. Maar als je tot de supergevoeligen hoort wordt het nog een stuk ingewikkelder.

      Verwijderen