- 1 meiknolletje in blokjes gesneden
- 1 stronk broccoli in roosjes gesneden
- 100 gram uitgebakken spekjes
- 1/2 avocado
- klein scheutje kokosmelk
- 1/2 thl kerriepoeder
- peper, zout
- knoflook
- tijm
Bak de spekjes uit, kook de broccoli en meiknol gaar (meiknol in blokjes = met 5 minuten gaar).
Doe de avocado, kokosmelk, kerriepoeder en knoflook in een mengbeker en zet de staafmixer erop. Maak af op smaak met peper, zout en wat tijm.
Laat de spekjes uitlekken, giet de groenten af en koel af onder de koude kraan en meng alles inclusief de avocadosaus in een bak. Deksel erop en de smaken even laten intrekken. Lekker!! Ik at er spaghetti van courgette bij met een basilicumdressing. Morgen eet ik het met deze frittata
Klinkt er lekker! Het recept van de frittata komt me bekend voor;) die ga ik morgen ook eten:)
BeantwoordenVerwijderenHier zijn we niet zo gek op broccoli maar met het sausje erbij lijkt het me wel iets.
BeantwoordenVerwijderenoorspronkelijk wilde ik het alleen met meiknol doen maar ik had nog wat afgekookte broccoli in de koelkast liggen...
Verwijderenjij bent een kookwonder.
BeantwoordenVerwijderen@astrid: nee hoor, ik ben een lekkerbek die bereid is erg veel moeite te doen voor wat ik in mijn mond steek ;-)
Verwijderen