13 juni 2014

Meiknolletje met broccoli en spekjes

Een lekker bijgerecht, lunchgerecht of met iets uitbreiding: een hoofdgerecht. Ik maakte er deze saus van Paleo Lifestyl bij, maar halveerde de hoeveelheden, omdat ik nog maar een halve avocado in huis had ;-)


  • 1 meiknolletje in blokjes gesneden
  • 1 stronk broccoli in roosjes gesneden
  • 100 gram uitgebakken spekjes
  • 1/2 avocado
  • klein scheutje kokosmelk
  • 1/2 thl kerriepoeder
  • peper, zout
  • knoflook
  • tijm

Bak de spekjes uit, kook de broccoli en meiknol gaar (meiknol in blokjes = met 5 minuten gaar).
Doe de avocado, kokosmelk, kerriepoeder en knoflook in een mengbeker en zet de staafmixer erop. Maak af op smaak met peper, zout en wat tijm.

Laat de spekjes uitlekken, giet de groenten af en koel af onder de koude kraan en meng alles inclusief de avocadosaus in een bak. Deksel erop en de smaken even laten intrekken. Lekker!! Ik at er spaghetti van courgette bij met een basilicumdressing. Morgen eet ik het met deze frittata

5 opmerkingen:

  1. Klinkt er lekker! Het recept van de frittata komt me bekend voor;) die ga ik morgen ook eten:)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier zijn we niet zo gek op broccoli maar met het sausje erbij lijkt het me wel iets.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. oorspronkelijk wilde ik het alleen met meiknol doen maar ik had nog wat afgekookte broccoli in de koelkast liggen...

      Verwijderen
  3. jij bent een kookwonder.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @astrid: nee hoor, ik ben een lekkerbek die bereid is erg veel moeite te doen voor wat ik in mijn mond steek ;-)

      Verwijderen